2019. Január 22.

Lengyelországban a Mercedes

A lengyelországi Jaworban fog elektromos autókhoz akkumulátorokat gyártani a Mercedes-Benz.
“Nagy örömünkre szolgál, hogy egy beruházó partnerünk ismét kifejezte irántunk táplált bizalmát, mégpedig ugyanott, ahol már évekkel ezelőtt is” – idézte a lengyel TVP tévécsatorna a miniszterelnököt.
A 200 millió eurós beruházással épülő akkumulátorgyártó-üzem háromszáz munkahelyet teremt a Mercedes-Benz Cars igazgatótanácsának tagja, Markus Schäfer bejelentése szerint.
“Teljes termékportfoliónkat elektromosítjuk 2022-ig” – tette hozzá. “Minden egyes modellkategóriában számos elektromos változatot kínálunk majd ügyfeleinknek, ez összesen tíznél is több teljesen elektromos modellt jelent majd. Autóinkhoz saját magunk fogjuk gyártani az akkumulátor egységeket, amit a siker egyik zálogának tekintünk az elektromos mobilitás korában. A fejlett technológiát képviselő motorok gyártása után további technológiai fejlesztésekre készülünk Lengyelországban. Az akkumulátorgyár a második legnagyobb beruházásunk ezen a helyszínen” – mondta.

A Daimler AG honapján megjelent közlemény szerint az akkumulátorgyár a Mercedes német határtól mintegy 100 kilométerre fekvő Jaworban épülő motorgyára mellett épül fel. A motorgyár a Mercedes-Benz Cars első lengyelországi beruházása. Az üzem az idén kezdi meg a termelést, ezer dolgozóval négyhengeres benzinmotorokat állít majd elő a Mercedes hibrid és hagyományos hajtású modelljeihez.
A Daimler mintegy egymilliárd eurót invesztál akkumulátorgyártó hálózatának fejlesztésébe világszerte. A Mercedes-Benz Cars jelenleg nyolc működő vagy épülő akkumulátorgyárral rendelkezik hat helyszínen, három kontinensen. A lengyelországi lesz a kilencedik.
A németországi Kamenzben 2012 óta folyik az akkumulátor egységek összeszerelése. Itt egy második üzem építése is folyamatban van, amely az idén kezdi meg a termelést. A németországi Untertürkheimben két üzem épül majd. Pekingben a BAIC kínai autógyárral együtt épül egy akkumulátor üzem. A Mercedes amerikai Tuscaloosa városban működő autógyára mellett is épül egy akkumulátor üzem. A Mercedes-Benz németországi Sindelfingen autógyára mellett szintén épül egy akkumulátor üzem. A Mercedes thaiföldi együttműködő partnere, a Thonburi Automotive Assembly Plan (TAAP) Bangkokban épít akkumulátor üzemet.

MASTERCARD bírság

Az Európai Bizottság 570 millió 566 ezer euró (mintegy 183 milliárd forint) bírságot szabott ki a MasterCard amerikai kártyakibocsátó vállalatra az unió versenyjogi előírásainak megsértése miatt.

A brüsszeli bizottság 2013 áprilisában indított vizsgálata során megállapította: a hitel- és betéti kártyákat kibocsátó vállalat megakadályozta, hogy kereskedők más európai országokban működő, kedvezőbb feltételeket kínáló bankok szolgáltatásait vegyék igénybe, amivel mesterségesen megemelte a kártyás fizetések költségeit, kárt okozva ezáltal a fogyasztóknak és a kiskereskedőknek az Európai Unióban.
A Visa után a MasterCard a második legnagyobb kártyaszolgáltató az Európai Gazdasági Térségben (EGT) a kibocsátott kártyák és a tranzakciók értékét illetően.

Az egységes piacon a kártyás fizetések kulcsfontosságú szerepet játszanak úgy a hazai mint a határokon átnyúló, vagy interneten történő fizetések terén: az európai fogyasztók és vállalatok készpénzmentes kifizetéseik több mint felét kártyák segítségével bonyolítják. A kártyás fizetéseknél az eladó bankja bankközi jutalékot fizet a fogyasztó bankjának, és ezt a díjat az eladók be szokták építeni áraikba.
A bankközi jutalék mértéke jelentősen különbözött az európai országokban 2015. december 9., a bankközi jutalékok egységes európai szabályozásának bevezetése előtt. A MasterCard ugyanakkor szerződéseiben előírta az eladóknak, hogy kártyás fizetések után a saját országukban érvényes bankközi jutalékot fizessék meg, amivel megakadályozta, hogy a bankok az EGT egy másik tagállamában található kiskereskedőtől alacsonyabb tranzakciós díjat kérjenek.
A MasterCard megsértette az Európai Unió trösztellenes szabályait azzal, hogy a bankközi jutalékokra vonatkozó szabályai mesterségesen megnövelték a kártyás fizetések költségeit, korlátozták a határokon átnyúló versenyt, és az egységes piac mesterséges felszabdalásához vezetett – állapította meg az Európai Bizottság, amely mindazonáltal 10 százalékkal csökkentette az előzetesen megállapított bírságot cserébe azért, mert a MasterCard együttműködött Brüsszellel, elismerve a tényeket és az unió versenyjogi szabályainak megsértését.
Az egységes európai szabályozás bevezetésével megszűnt a MasterCard jogsértő szabályozása.

Orosz euró?

Válaszolt a valutaunió bevezetésével kapcsolatos orosz kezdeményezésre Fehéroroszország elnöke, aki nem látná akadályát egy szélesebb gazdasági összefonódásnak sem. Kérdés, milyen feltételekkel jönne ez létre.

Aljekszjandr Lukasenko belorusz elnök máris válaszolt arra a nemrég felvetett orosz kezdeményezésre, miszerint vezessenek be valutauniót Oroszország és Fehéroroszország között – adta hírül a Lengyelországgal szomszédos országban zajló fejleményeket szoros figyelemmel követő Rzeczpospolita. Nincs kifogása az ellen, hogy a két ország közös valután osztozzon, de úgy véli, hogy ennek nem az orosz rubelnek kellene lennie.
Ehelyett az euró mintájára kellene kialakítani a közös valutarendszert, azaz egy egyenlő feltételekkel alapított, közös jegybanknak kellene bocsátania kettejük fizetőeszközét. E felvetés háttereként érdemes megjegyezni, hogy Belarusz népessége 9,5 millió fő, míg Oroszországban közel 148 millióan élnek. Az előbbi ország több tíz milliárd dollárral adósa az utóbbinak.

Nem vagyunk ellene az Oroszországgal közös valutának, de ennek valóban közös pénznek kell lennie, és nem az Orosz Központi Bank pénzének – mondta Lukasenko. Hozzátette még ehhez, hogy nem ellenzi a vám- és az adójog egyesítését is, amit szintén Moszkva javasolt. A feltétele az, hogy mindkét állam legjobb megoldásait kell ebben felhasználni.

Lukasenko az elmúlt hónapokban többször is találkozott orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, akivel a két ország közt felmerült vitás ügyeket próbálta rendezni. Moszkva az energiahordozókra kivetett új adóval megdrágítja a fehérorosz kőolajimportot, amivel megfosztja szomszédját legfontosabb bevételi forrásától. Ez nem más, mint hogy az olcsó orosz nyersolajat korszerű fehérorosz olajfinomítókban feldolgozzák, és az így előállított üzemanyagokat nagy profittal piaci áron értékesítik.

A szakértők körében több találgatás is napvilágot látott az orosz politika megváltozásával kapcsolatban. Van, aki szerint Moszkva részesedést akar szerezni a belorusz finomítókban, hogy részesedjen azok zsíros nyereségéből. Mások szerint Putyin fel akarja frissíteni a két ország húsz éve kötött szerződését a szoros gazdasági-politikai unió létrehozásáról, hogy ennek élére állva folytassa politikai pályafutását, miután 2024-ben lejár utolsó oroszországi elnöki mandátuma.

Akármi legyen is a háttérben Lukasenko egyelőre igyekszik megőrizni jó kapcsolatát az orosz államfővel. A valutaunióval kapcsolatos javaslatának ismertetésekor kitért arra is, hogy szerinte mi lehet a két ország vitájának hátterében. Úgy véli, hogy az orosz politikában olyan emberek jelentek meg, akik még Putyinra is képesek nyomást gyakorolni, miközben ő meg akarja tartani a jószomszédi viszonyt Fehéroroszországgal.

 

Európai piac

Veszteséges kezdést követően mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék.
A londoni FTSE100 index 1,02 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,39 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,42 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Amerikai piac

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) borúlátó előrejelzésével felszította az aggodalmakat a világgazdasági növekedés lassulása miatt.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,47 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,63 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,67 százalékos mínuszban indította a napot.

Hazai piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 70 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 40 963,71 ponton zárt kedden.

 

OLAJ: A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) több mint 2 százalékos mínuszban forgott délután, jelezve, hogy a kínai gazdasági növekedés lassulása egyre nagyobb hullámokat vet, kiélezve a globális növekedést és az üzemanyagok iránti keresletet övező aggodalmakat.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 77 cent (2,82 százalék) mínusszal, 60,97 dolláron állt.

ARANY: Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,01 százalékkal, 0,15 dollárral 1282,75 dollárra emelkedett.

 

 

 

0

Termékek a kosárban