2019. Február 19.

Drasztikusan visszaeshet az autóexport

Minden eddiginél nehezebb lesz az Európai Unió és az Egyesült Államok soron következő kereskedelempolitikai tárgyalása.

A berlini vezetés aggodalommal tapasztalja, hogy Washington szigorítja kereskedelempolitikáját, aminek hatásai már most érezhetőek a világgazdasági növekedés lassulásában – magyarázta Altmaier a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak.
A feszültségeket okozó szigorítás nem indokolt, mert az EU egyáltalán nem méltánytalan az Egyesült Államokkal szemben. Az utóbbi hónapokban folyamatosan jelezte, hogy készen áll egy átfogó megállapodásra az ipari termékeket sújtó vámok kölcsönös csökkentéséről. A “legjobb lenne rögtön nullára csökkenteni” ezeket a vámokat. “Nagyon örvendetes lenne, ha az Egyesült Államok elfogadná az ajánlatot, ebben az esetben ugyanis erősíthetnénk a világgazdasági konjunktúrát” – mondta a miniszter.

A megállapodás nem lehetetlen, ha mindkét félben megvan a kellő akarat, és történt is már előrelépés. Az “út egyharmadát már megtettük, de most következik a legnehezebb szakasz” – mondta Peter Altmaier.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóértesülések szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium nemzetgazdasági kockázatnak tekinti a nagymértékű jármű- és alkatrészimportot az Egyesült Államokban, és Donald Trump elnök erre hivatkozva védővámokat rendelhet el, mint tette tavaly az acél- és alumíniumáruk esetében is, a német gazdasági miniszter rámutatott, hogy az amerikai elnöknek nincs többsége a törvényhozásban számos tervezett kereskedelempolitikai intézkedéséhez, ezért arra a különleges szabályra támaszkodik, hogy nemzetbiztonsági kockázat esetén önállóan léphet.

Azonban alapos jogi és politikai érvek szólnak amellett, hogy a nemzetbiztonságra hivatkozó érvelés “nem tartható” – mondta Peter Altmaier.

A 25 százalékos védővám fenyegetése a német autógyártók körében is aggodalmat okoz. Az ágazat érdekképviselete (VDA) szerint az Egyesült Államok “bezárkózása” a hazai ipart védelmező vámok mögé mindenkinek ártana. Közleményükben rámutattak, hogy a német gyártók és beszállítók jelentős munkaadók az Egyesült Államokban, üzemeikben tavaly 118 ezer embert foglalkoztattak, ami 8000 fős növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Tavaly az amerikai német üzemekben 750 ezer járművet gyártottak, és nagyságrendekkel kevesebb, 470 ezer gyártmányt exportáltak Németországból az Egyesült Államokba. A müncheni ifo gazdaságkutató intézet becslése szerint a 25 százalékos védővám hosszabb távon csaknem 50 százalékkal visszavetheti az Egyesült Államokba irányuló német autóexportot, ami évente több mint 18 milliárd euró (5760 milliárd forint) bevételkiesést okozna az ágazatnak.

Nem zárja ki a Huaweit

A Telekom Austria nem fogja eleve kizárni a kínai Huawei technológiai céget ötödik generációs mobilhálózati fejlesztési beruházásainak beszállítói közül – jelentette ki Thomas Arnoldner, az osztrák távközlési szolgáltató vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a biztonsági kockázatokat a beszállítók diverzifikálásával lehet legjobban kezelni.

Thomas Arnoldner elmondta: a Telekom Austria legnagyobb mobil hálózati beszállítója jelenleg a Nokia. Az osztrák távközlési szolgáltató jelenleg két helyszínen folytat ötödik generációs (5G) mobilszolgáltatási teszteket, az alsó-ausztriai Gmünd városban és a schwechati reptéren. Mindkét tesztüzemben a Nokia a Telekom Austria vezető partnere.
Hozzátette: az osztrák 5G-hálózati fejlesztési tender beszállítóiról még nem született döntés. Négy nagy technológiai cég jöhet szóba beszállítóként a beruházásban: két európai, a finn Nokia és a svéd Ericsson, valamint két kínai, a Huawei és a ZTE.

Hangsúlyozta, hogy a Huawei ellen felhozott biztonsági aggodalmak ellenére sem kívánják a kínai céget eleve kizárni a versenyből.

Korábban Norbert Hofer osztrák innovációs és technológiai miniszter is hasonló értelemben nyilatkozott: Ausztriának nem áll szándékában a Huaweit kizárni az 5G mobilhálózati fejlesztési tenderekből.

A Telekom Austria (TA) vezérigazgatója azonban elmondta, hogy jelenleg nem áll módjában kitérni sem a kérdés technikai részleteire, sem annak geopolitikai vonzataira. Minden egyes beszállítói döntésnél az üzleti és technikai szempontok mellett figyelembe kell venni a beszállítói lánc megbízhatóságát is – hangsúlyozta. A maga részéről legalábbis furcsának tartja, hogy a politikai közbeszédben nagy hirtelen mennyire “rácsodálkoztak” a lendületes kínai technológiai fejlődésre, hiszen a kínai cégek nemzetközi előretörése már bő egy évtizede tart.

Az adatbiztonságra vonatkozóan a TA vezére kijelentette, hogy a forgalmazott és tárolt adatokat “otthon kívánják tartani”. A Telekom Austria maga is az egyik legnagyobb számítógépközpont-üzemeltető az országban, de emellett több versenyképes európai felhőszolgáltató is rendelkezésre áll ahhoz, hogy ne kelljen a hálózati szolgáltatók érzékeny adatait más kontinensen vagy a berendezések szállítójánál kezelni. “Az mindenképpen garantálható, hogy az adatok európai felhőszolgáltatónál maradnak” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy “ügyfeleink adatainak biztonsága számukra szent”.

A Telekom Austria vezérigazgatója közölte, hogy ügyfeleik személyes adatait soha nem értékesítik, adathalmaz-elemzésre pedig csak anonim módon kerülhet sor. Például valamely bevásárló utcában egy adott időintervallumban megforduló személyek számának, vagy egy adott vasúti szerelvényben tartózkodó utasok számának a megbecslésekor. Az ilyen mérések azonban nem jutnak személyes adatokhoz.

Az ötödik generációs hálózati fejlesztési tenderkiírás előkészítésének jelenlegi állásáról üzleti titoktartásra hivatkozva a Telekom Austria vezére nem adott tájékoztatást.

Az ütemezésről szólva elmondta, hogy az idén még a tesztek zajlanak majd, a rendszer kereskedelmi célú üzembe helyezésére pedig 2020-tól lehet számítani.

Elmondta: a tender kiírásában a politikai döntéshozók célja nem a költségvetés bevételének a növelése, hanem a lehető leggyorsabb internet-szolgáltatást és a lehető legrövidebb reakcióidőt biztosító, illetve a lehető legtöbb berendezést kiszolgáló rendszer kiépítése lesz.

A Telekom Austria 770 millió eurót különített el a beruházás finanszírozására.

 

Európai piac

A még nem hivatalos záróadatok alapján Londonban 0,52 százalékkal alacsonyabban fejezte be a keddi kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index viszont 0,06 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,16 százalékkal csökkent.

Amerikai piac

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői szünnap és a pénteki tekintélyes erősödés után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,28 százalék, a Nasdaq Composite index 0,23 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén.

Hazai piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,95 pontos, 0,23 százalékos csökkenéssel, 40 560,44 ponton zárt kedden.

 

OLAJ: Az olajár kedden lefelé korrigált, majd vegyesen alakult a múlt heti és a hétfői nagy emelkedés után. Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára hordónként 65,88 dolláron 0,93 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben. A WTI ára viszont már 0,02 százalékkal 55,99 dollárra emelkedett.

ARANY: Az arany ára 1,45 százalékkal unciánként 1341,25 dollárra emelkedett.

 

0

Termékek a kosárban